Aktuellt

Gotlands Flora - en guide

Ett av målen vid bildandet av Gotlands Botaniska Förening 1980 var att ge ut en landskapsflora. Projekt Gotlands Flora startades 1983. Och nu efter 25 år av många inventeringar och mycket arbete är den här.
Gotlands Flora - en guide är den första av tre delar. Den andra delen som är under produktion kommer att handla om den gotländska florans upptäcktshistoria och den tredje delen blir en genomgång av Gotlands samtliga arter.
Gotlands Flora - en guide tar upp Gotlands olika växtmiljöer och beskriver 116 lokaler av botansikt intresse. Till varje besöksmål finns en beskrivning av lokalen, vilka växter man kan förväntas hitta, en noggrann vägbeskrivning och en detaljerad karta. Det är alltså inte bara hängivna botanister som har glädje av boken. Även den allmänt naturintresserade har stor behållning av den.
Du kan beställa boken här genom att klicka på Butik-sidan i menyn till vänster eller köpa den direkt vid någon av föreningens exkursioner eller vid föreningens lokal på Ekmansgatan 11 (f.d. Baptistkyrkan) en trappa ner. Varannan måndag, jämna veckor finns någon där mellan 18.30 och 20.00.

Rindi

Rindi nr 2 2015 är nu ute hos alla medlemmar och prenumeranter.

Är man medlem i Gotlands Botaniska Förening ingår prenumerationen i medlemsskapet. Vill man ha Rindi kan man alltså med fördel bli medlem i föreningen, då kommer den snart i brevlådan. Medlem blir man genom att sätta in medlemsavgiften på föreningens Plusgiro 68 36 66-2. Det kostar 150 kronor/år. Studerande betalar 75 kronor och familjemedlemmar 25 kronor. Familjemedlemmar får inte Rindi utan endast fullbetalande och studerande.

Exkursioner och annat

Söndag 22 maj besöker vi Grötlingboudd. Vi hoppas på mängder av göknycklar och andra tidiga orkidéer. Samling kl 10.00 vid Grötlingbo kyrka. Ledare är Gun Ingmansson och Marita Westerlind.

Våren och sommarens program i sin helhet finns på programsidan.

Verksamhetsberättelse 2013

Här kan du läsa Gotlands Botaniska Förenings årsredovisning och styrelsens verksamhetsberättelse för år 2013. Dokumenten är i pdf-format och du behöver programmet Acrobat Reader. Har du inte det finns det att ladda ner gratis på www.adobe.com.

Verksamhetsberättelse 2013
Årsredovisning 2013

Exkursionsrapporter

Du kan läsa om förra årets exkursioner på exkursionsrapportsidan. Där finns även exkursionsrapporter från 2007 och framåt.

vitsippor

Hem > Aktuellt > Exkursionsrapporter


Gotlands flora

Gotlands Flora - en guide
Beställ den här!

Rindi nr 1 2011

Senaste numret av Rindi